icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search
Werken bij F&C Partner
Blog 24/01/2020

Werving en selectie zonder retentiebeleid: vaak dweilen met de kraan open

F&C

De honger naar nieuwe medewerkers is groot. Veel ondernemingen werpen hun hengels in overbeviste vijvers, waar vaak alleen nog kleine visjes in rondzwemmen. Deze visjes hebben zichzelf de status van “Big Fish” aangemeten. Deze ondermaatse vis wordt ingekocht tegen onrealistische prijzen, maar als jouw opdracht als rekruiter luidt om een bepaald quota binnen te hengelen word je vanzelf minder kritisch. Een ander optie heet kannibalisme en de tool van de moderne kannibaal heet LinkedIn. Welke lekkere hapjes zitten er bij andere ondernemingen en hoe kan ik deze verschalken? Is de buit eenmaal binnen dan stoppen veel bedrijven te weinig energie in het nieuwe personeelslid en mag de afdeling HRM aan het eind van het jaar een personeelsverloop van 40% rapporteren. Waarop de rekruiter vervolgens weer aan de slag gaat..

F&C
Alex Buis /
Business Manager

Een personeelsverloop van 40% onrealistisch? Helaas niet, verschillende ondernemingen hebben te kampen met dit soort percentages en zouden zich eens goed achter de oren moeten krabben. Want hier valt natuurlijk niet tegenop te werven. De hand in eigen boezem steken zoals dat in goed Nederlands heet kan geen kwaad. Waarom staat de achterdeur en alle ramen wijd open? Boeien en binden lukt blijkbaar niet! En het veel gehoorde argument dat mensen elders meer kunnen verdienen waardoor ze weer vertrekken is wel heel eenvoudig gevonden.

Kortom: “Heb u personeel lief als uzelf” en u zult ervoor worden beloond in de vorm van een laag personeelsverloop, een prettige cultuur en een dito werkomgeving. Medewerkers die trots zijn op hun werk en werkgever zijn loyaal. Want waarom verkassen als je het zo goed naar de zin hebt?

Voor een detacheerder van financiële specialisten lijkt een hoog personeelsverloop bij haar opdrachtgevers ideaal. Natuurlijk vullen wij met liefde de ontstane gaten op, echter wij zijn liever (mede)bouwer dan brandweerman. Als u zorgt voor uw retentie dan zorgen wij voor sfeervolle en kwaliteit gerichte professionals die samen met uw happy medewerkers een onoverwinnelijk team vormen. En daar komen hele mooie producten uit voort zoals de dagelijkse praktijk laat zien.

Voor onze Finance & Control-bouwers en brandweermannen/vrouwen verwijs ik graag naar onze website.

Overzicht blogs
F&C
Alex Buis /
Business Manager

Dé experts op het gebied van Financial Control, Business Control en Accounting & Reporting. Benieuwd wat we kunnen betekenen? Neem contact op!