icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search
Werken bij F&C Partner
Blog 02/11/2018

Transparantie is te koop maar kan pijnlijk zijn!

transparant

F&C
Alex Buis /
Business Manager

Wie durft er echt in de spiegel te kijken?

Recent mochten wij naar aanleiding van de creatie van een management dashboard de volgende uitspraak van een van onze (beursgenoteerde) opdrachtgevers noteren: “Wow, dit maakt de zaak wel heel inzichtelijk. Dit biedt inzichten die we nog nooit hebben gehad en maakt een aantal zaken pijnlijk duidelijk”. Deze niet kinderachtige organisatie beschikte vanzelfsprekend over een management rapportageset. De beschikbare dataset was van een uitstekende kwaliteit, maar deze paarlen werden voor de zwijnen geworpen. Hierdoor ontstonden producten van mindere kwaliteit waardoor een echt goed inzicht in de performance van de desbetreffende business ontbrak. Een beetje te vergelijken met een bezitter van een Ferrari die nooit harder dan 100 km rijdt. Oftewel het zit erin maar komt er niet uit. De medewerker van F&C partner creëerde een nieuwe management dashboard en daarmee kwam de vinger op de zere plek te liggen. Au! Vanuit de mist werd ineens zichtbaar dat op bijna geen enkele KPI goed werd gepresteerd. Dat was even slikken maar vormde wel de opmaat naar een nieuwe toekomst met meer inzicht en daardoor een hogere winstgevendheid.

Dus de vraag is: Durft u het aan om transparant te zijn? Want de waarheid kan pijnlijk zijn!

Mocht het antwoord ja zijn dan willen wij u en uw medewerkers hiermee graag helpen. U vraagt, wij adviseren en passen terplekke de (aanwezige) rapportages in de door u gebruikte programma’s aan. Dit is meestal in Excel, de nog steeds meest gebruikte rapportagetool maar ook in andere programma’s.

Voor meer informatie of het maken van een vrijblijvende afspraak mail naar henk.jan.hulleman@fcpartner.nl of bel direct : 06 - 51299902

Overzicht blogs
F&C
Alex Buis /
Business Manager

Dé experts op het gebied van Financial Control, Business Control en Accounting & Reporting. Benieuwd wat we kunnen betekenen? Neem contact op!