icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock
Werken bij F&C Partner
Blog 15/05/2019

Regeren is vooruitzien? De stilte voor de DBA-storm!

fc partner

Enkele jaren geleden was heel ZZP-land in oproer. Met de invoering van de wet DBA zou het voor vele “zelfstandigen” een uitdaging worden om nog langer als ondernemer door het leven te gaan. Nadat de eerste stormen overgewaaid waren werd het echter wind- en oorverdovend stil. Aangemoedigd door het achterwege blijven van controles en sancties waagden velen de overstap naar ZZP-land.

F&C
Alex Buis /
Business Manager

Nu het aantal inwoners in een kort tijdsbestek sterk is gegroeid zal de overheid mijns inziens niet lang meer met de armen over elkaar blijven zitten. Ik denk dat er in het diepste geheim wordt gewerkt aan nieuwe wapens om het leger ZZP’ers te bestrijden. De vergrootglazen zijn waarschijnlijk al besteld en met de rekrutering en training van controleurs zal een start zijn gemaakt.

Ambtelijke molens mogen dan volgens het spreekwoord langzaam malen maar ze malen wel! De eerste tekenen zijn al zichtbaar, aangezien steeds vaker aan een opdracht de tekst wordt toegevoegd: dat deze opdracht niet geschikt is voor ZZP’ers of DGA’s via een eigen BV. Kandidaten dienen op de payroll van de aanbieder te staan. Aangezien regeren vooruitzien is adviseer ik iedere ZZP’er in dit land om nog eens kritisch naar zichzelf te kijken en zichzelf te toetsen aan de hand van de eisen voor zelfstandigheid.

Repareer de zwakke plekken en zorg dat je huisje niet van stro is dat bij het eerste zuchtje wind omvalt. Blijkt je huis niet stormbestendig te zijn, ga dan op zoek naar alternatieven en dan is de website www.midlancer.nl een absolute aanrader. Hier kun je een huis vinden van gewapend beton maar toch het gevoel van een ZZP’er behouden. Samen met je collega’s ben je dan stormbestendig en klaar voor de toekomst. Zoals de belastingdienst het zelf al zegt: leuker kunnen we het niet maken wel (on)gemakkelijker. De moraal van dit verhaal: het achterwege laten van controles in het verleden biedt mijns inziens de absolute zekerheid dat dit in de toekomst wel weer gaat gebeuren. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Financials vinden een veilige haven via www.fcparter.nl en voor de overige beroepsgroepen verwijs ik graag door naar www.midlancer.nl

Overzicht blogs
F&C
Alex Buis /
Business Manager

Dé experts op het gebied van Financial Control, Business Control en Accounting & Reporting. Benieuwd wat we kunnen betekenen? Neem contact op!