icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search
Werken bij F&C Partner
Blog 20/02/2019

“Processen en berekeningen optimaliseren: dat is mijn vak!”

f&CPartner

Op zijn cv staan zaken als ‘de controle van balansspecificaties en jaarrekeningen’ en de beheersing van een indrukwekkende rits softwareprogramma’s. Zoals Microsoft Power BI, verschillende boekhoudprogramma’s en (natuurlijk) Excel.

Aan tafel zit Marco Rietveld, een gedreven professional op het gebied van finance & control. Hij studeerde Accounting & Control aan de Erasmus Universiteit en werkte de afgelopen jaren bij een accountantskantoor en op de finance en control-afdeling van een ingenieursbedrijf. Sinds kort is Marco gestart als midlancer, bij F&C Partner.

Wat het leukste is aan zijn vakgebied? Daar hoeft Marco niet lang over na te denken. “Ik werk graag in Excel. Analyses maken, het automatisch laten verlopen van berekeningen en een bepaalde cyclus ontdekken in de cijfers”. Marco legt uit dat de uitdaging met name zit in de interpretatie van deze cijfers. “En hier een eigen draai aan geven. Sommige berekeningen die eerst twee dagen duurden, kan ik terugbrengen naar een uur. Ik richt processen graag efficiënter in!”

Eind vorig jaar kwam Marco -via zijn netwerk- in contact met Henk-Jan Hulleman, de Business Manager van F&C Partner. “Het was een open en prettig gesprek en we hadden direct een klik. Henk-Jan is heel toegankelijk en wist me goed uit te leggen wat ik kon verwachten van onze samenwerking. Na hier een weekend over nagedacht te hebben, besloot ik de overstap te maken. Ik had er gewoon een goed gevoel over!”

Marco kijkt met name uit naar de diversiteit aan opdrachten die in het verschiet liggen. “Dat spreekt mij aan, omdat je zoveel kunt leren bij verschillende bedrijven. Hiervoor werkte ik in vaste dienst en dit is de eerste keer dat ik daarvan afwijk. De afwisseling spreekt me aan én natuurlijk de voordelen die het midlancen biedt.”

Ook ontmoette hij onlangs de rest van zijn team, tijdens een uitje in Utrecht. “Dat was echt een gezellige avond. Iedereen vertelt over zijn of haar ervaringen, achtergrond en opdrachten. Het is een diverse groep mensen met liefde voor het vak. Men is makkelijk in de omgang en het is fijn om een team te hebben om mee te sparren. De eenzaamheid van freelancen heb je met midlancen gelukkig niet!”

Heb je een uitdagende opdracht voor Marco?
Neem contact op via henk.jan.hulleman@fcpartner.nl

Overzicht blogs

Dé experts op het gebied van Financial Control, Business Control en Accounting & Reporting. Benieuwd wat we kunnen betekenen? Neem contact op!