icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search
Werken bij F&C Partner
Blog 15/03/2019

Dennis: de financiële expert die slimme dashboards bouwt

Dennis

“Ik maak vaak de vergelijking met een ijsberg, 90% van de massa ligt onder water. Een bedrijf zonder dashboard is als een schip dat zonder sonar vaart. Zij kunnen de volledige ijsberg niet zien aankomen. Met een dashboard van de belangrijkste KPI’s van het bedrijf, kan je het bedrijf nauwkeurig volgen en vroegtijdig bijsturen. Zodat je als bedrijf niet tegen een ijsberg aanvaart, omdat je bijvoorbeeld de maandsalarissen niet op tijd kunt betalen.”

F&C Partner
Dennis Timmermans MSc /
Finance Consultant
Ik ben -naast controller- gespecialiseerd in financiële business intelligence. Oftewel: ik kan complexe cijfers en bedrijfsprocessen overzichtelijk weergeven in een management dashboard."
Dennis Timmermans / F&C Partner

Aan het woord is Dennis Timmermans, sinds augustus 2018 consultant bij F&C Partner. Als financieel manager brengt hij iets extra’s: hij is een kei in het maken van slimme dashboards. “De directie krijgt meer grip op de KPI’s van het bedrijf, waardoor problemen sneller gesignaleerd kunnen worden, budgetten beter kunnen worden bijgehouden en waardoor de relevante vragen voor het bedrijf eerder naar boven komen drijven”, legt Dennis uit.

Hij kon als klein jongetje razendsnel hoofdrekenen en haalde plezier uit het hoogste niveau wiskunde. Leren ging Dennis sowieso makkelijk af: zijn cv is gevuld met een hele rits studies. Afgeronde studies wel te verstaan, te weten: MSc in Bedrijfseconomie aan de VU, MSc Bedrijfskundige Economie (marketing) en BA Communicatie Wetenschappen aan de UVA.

Na al die diploma-uitreikingen ging Dennis -na een tussenjaar in Amerika- aan de slag bij een bekend accountants- en fiscaal kantoor. “Ik hoorde dat je daar intern kon worden opgeleid tot fiscalist. Dat leek me wel wat.” Zo gezegd, zo gedaan: de opleiding viel goed in de smaak, het uiteindelijke werk viel wat tegen. “Ik zat in een lange gang de hele dag met mijn neus in de wetboeken en moest dossiers updaten. Dodelijk saai! Natuurlijk had ik kunnen kiezen voor de veiligheid van een vaste baan, maar daar is het leven te kort voor.” Dennis besloot op zoek te gaan naar een uitdaging waar hij energie van kreeg.

Die vond hij in de oprichting van zijn eigen bedrijf, SonarExcel. Zes jaar lang hielp hij directies van grote MKB-bedrijven als financieel expert. “Ik vond het fantastisch om over de breedte mee te denken en financieel advies te geven. Hoe krijg je grip op bedrijfsresultaten? Wat is de financiële prioriteitenlijst? Hoe pak je slecht betalende debiteuren aan? Hoe stel je budgetten op en monitor je deze? De kernproblemen worden zichtbaar door een goed management dashboard, wat in veel gevallen ontbreekt.”

En daar zag Dennis dat hij een grote meerwaarde kon zijn: “Ik snap de directeur, de financieel directeur en heb mezelf leren programmeren in Microsoft Excel. Echter met PowerBI is het programmeren nog makkelijker geworden. Sinds vorig jaar geef ik ook trainingen in het creëren van management dashboards met behulp van deze twee pakketten. Natuurlijk is sturen op cijfers niet heilig, maar de meest relevante vragen komen met een management dashboard vanzelf naar voren. Een klant vertelde me dat door het nieuwe management dashboard bij zijn bedrijf, het opeens ‘pijnlijk duidelijk’ werd dat een bepaalde afdeling niet presteerde.” Benieuwd hoe zo’n dashboard eruit kan zien? Bekijk de demo.

Als bedrijf op zoek naar een financiële alleskunner?

Dennis is beschikbaar! Neem contact op met Henk-Jan Hulleman, Business Manager van F&C Partner, via henk.jan.hulleman@fcpartner.nl of bel 030 – 890 55 01

Overzicht blogs
F&C Partner
Dennis Timmermans MSc /
Finance Consultant
F&C

Dé experts op het gebied van Financial Control, Business Control en Accounting & Reporting. Benieuwd wat we kunnen betekenen? Neem contact op!

Neem contact op met Alex Buis